onsdag 25 juni 2014

1.14 Kalasdags!

Det var dags för födelsedag igen. Men tvillingarna hade som vanligt bråttom, så Sophia bestämde sig att de skulle ha ett kalas med bara de tre. Istället tänkte hon ta med dem på en heldag med skoj när de ätit tårta.

Decan som var äldst var först ut, men trots att det inte var någon där så var hon blyg.


Efter Decan var det Danielles tur och hon kastade sig över tårtan eftersom hon tyckte det var spännande att växa upp.

Sophias telefon började ringa när hon blåste ut ljuset och Sophia hann precis svara innan det slutade ringa. Det var Giovanna, hennes chef.

-HEJ! Förlåt att jag ringer på din lediga dag, men jag tänkte bara säga att du blivit befordrad och får en liten check för att du varit så duktig det senaste!

-Åh, är det sant? Det är verkligen underbar timing, ska precis bygga ut huset lite så tvillingarna får ett större rum.

-Det är just därför jag ringer! Så du skulle hinna få pengarna!

Sophia var väldigt tacksam, och medan tvillingarna spenderade sina sista timmar som småbarn satte hon igång med renoveringen.


Eftersom det är jobbigt att dela på en endaste toalett fick tvillingarna ett eget badrum. Allt som finns är fortfarande det billigaste, men Sophia ville i alla fall att de skulle få ha ett riktigt hem.

Hon hade dock inte råd att bygga två rum, utan satsade istället på extra badrummet. Men med lite trix lyckades hon i alla fall avdela rummet något så att de skulle få ha varsin privata sfär.



När Sophia skulle visa tvillingarna rummet växte de båda upp samtidigt! Och Decan kom med en överraskning! Hon hade öron.

Inte vanliga öron.

Djuröron.

Decan rörde på dem som en katt och skrattade. Sophia skrattade med henne men leendet nådde inte enda upp till ögonen. Det var detta som Sara hade pratat om. Decan verkade inte bry sig om det, men vad skulle de andra barnen säga?

Decans egenskaper:
Ensamvarg
Klumpig
Oturlig



Näst ut är Danielle, som är väldigt lik Sophia, om man bortser från näsan. Danielle hade visar ett intresse för havet och fiskar, så Danielle inredde hennes del av rummet efter det.

Danielles egenskaper:
God
Vänlig
Disciplinerad 



Tvillingarna ville leka lite i rummet innan de skulle åka iväg så Sophia passade på att byta kläder, varje vecka ska det vara nytt. Det är så man lyckas som en bra designer!



De satte sig i taxin och skulle först åka till stranden. Båda barnen hade fått välja en plats och Danielle ville så klart åka till stranden! Barnen som aldrig lämnat tomten var väldigt spända över att åka till nya platser.

Taxichauffören tittade på Decan och log och verkade inte bry sig om varken födelsemärke eller öron, men å andra sidan  hade hon en ridhjälm på sig så hon kanske var öppen för mer... speciella personer!




Danielle var väldigt snabb ner i vattnet medan Decan var lite mer tveksam, det var nämligen ganska kallt.

-Mamma! Mamma! Kan vi inte vara här jämt? ropade Danielle till henne.

Sophia skrattade och svarade att de skulle försöka åka hit oftare. Det var ganska nära, så varför inte.



Efter en stund när Decan hade vant sig vid det kalla vattnet började de leka och skvätta. Decan verkade vara en svag simmare men Danielle verkade trivas!



När solen började gå ner ropade Sophia på tvillingarna att det var dags att åka, men de skulle inte hem, nej de skulle till festivalparken där det var sommarfestival!

Decan fick syn på en varmkorvstävling och smög sig fram och ställde sig på kanten. Hon kände sig inte alls bekväm med att det var så mycket folk här men hon ville samtidigt äta massa varmkorv.

Hon kom på 3de plats, men var nöjd ändå, för hon var nu väldigt mätt!


Här ser man verkligen hur Decans hår blir ljusare med tiden!

Medan Decan tävlade så Följde Sophia med Danielle för att göra glass. Danielle åt 3 stycken, men Sophia lät henne göra det, för de var ju faktiskt deras födelsedag!




Innan de åkte hem tog de en vild tillsammans som Sophia satte upp i köket. De hade nämligen nästan inga tavlor alls, för de hade de inte råd med. Så det var trevligt att kunna sätta upp något på väggarna.

När Sophia stod och beundrade det fina fotot kände hon hur hon vantrivdes i köket. Det var alldeles tomt och... smaklöst.

Det skulle bli nästa projekt. Renovera köket.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar