tisdag 21 oktober 2014

2.1 Dags att fira examen och träffa Borgmästaren!

Solen stiger upp över Monte Vista och familjen Mwaris nyutbyggda hem. Det är två dagar sedan det var fest och idag är ännu en stor dag! Det är nämligen dags för examen, samt Sophia har blivit ombedd att träffa borgmästaren efter att examen är slut. 

Vad borgmästaren vill Sophia vet hon inte riktigt

Titta HÄR för att se hur insidan av huset ser ut!


Familjen åker tillsammans till stadshuset. Danielle pratade glatt om allt som hade hänt när hon sökt jobb, hon hade fått en anställning på stadshuset så hon hade lärt sig mycket om dess funktion och historia.





Själva examensceremonin vad väldigt traditionell. Sophia var rörd till tårar när hon såg sina döttrar. Hon var så stolt över deras framgångar. Danielle vann flera priser och varje gång tog Sophias hjärta ett skutt av lycka.

Decan vann inte några priser, men såg ändå ut som om var nöjd med att ta examen. Hon hade haft en del problem med betygen så hon var faktiskt lite orolig över att inte lyckas.



Utanför stadshuset fortsatta firandet. Några av de andra eleverna från Decan och Danielles skola och deras föräldrar stod och betraktade det hela. Borgmästaren stod nämligen med full utstyrsel ute på gården och det var ballonger upp satta på gården.


Sophia kände en våg av nervositet. Danielle som stod och pratade med sin flickvän märkte det inte men Sophia såg att Decans gröna ögon var fixerade vid henne.

-Du klarar det, du är den modigaste jag vet. sa Decan tyst och kramade sin mamma snabbt. Sophia ville hålla kvar sin dotter, men eftersom hon visste att hon inte var så förtjust i närhet släppte hon henne.

Hon gick fram till borgmästaren.

-Vi har samlats här idag för att ge Sophia en stadsnyckel på grund av sina många år av service i staden. Hon har klättrat från botten till toppen av karriären och alltid funnits där för alla som behöver stylistråd. Hon har även hjälpt oss på stadshuset med våra arbetskläder.

Borgmästaren skakade hand med Sophia och alla applåderade, sedan fick hon ett inslaget paket som hon antog vad stadsnycklen. Vad det betydde var hon inte säker på, hon antog att det var något symboliskt.


Väl hemma var det glad och högljudd stämning. Decan och Danielle kastade sina diplom medan Sophia hurrade på!


-Oh, äntligen ut i arbetslivet på riktigt. Jag vill ut och jobba nu helst igår! Vad ska du göra nu Decan? sa Danielle och tittade på sin syster.

Decan blev överrumplad av frågan. Vad skulle hon göra nu? Hon ville helst spendera tiden med att vara i fred och rädda djur. Men det hon ville mest var nog att resa. Hon tänkte en stund innan hon svarade.

-Resa!

Danielle log och kramade sin syster. Hon visste inte vad hon skulle ta sig till med henne, hade hon inga ambitioner här i livet?

Systrarna höll varandra hårt. Det var inte ofta de kramades nu för tiden, eller ens umgicks. Danielle var fullt upp med att hinna med allt hon ville lyckas med och Decan, ja. Decan var Decan.

Sophia bet sig i läppen när hon hörde Decans svar. Hon kunde inte resa, hon var betraktad och behövde vara bevakad och se till att vara skyddad. Men hon ville inte förstöra stämningen så hon sa inget just nu.



Dagen i ära hade Sophia lagat tvillingarnas favoriträtter, Det var heta räkor till Danielle och varma mackor till Decan. Själv åt hon lite av varje. Hon betraktade sina döttrar och tänkte på att de snart kommer vilja fly boet, och det skrämde henne. Hon ville att de skulle bo kvar för alltid.

Hon tänkte också på sitt arbete, hon började bli gammal och ja, hon kunde väl inte arbeta för alltid? Vad skulle hon göra med livet?




En examenshälsning från Decan!




-Öppna paketet! sa Decan plötsligt och Sophia ryckte till av chock, hon hade varit någon helt annanstans i sina tankar. Hon skrattade när hon förstod vad hon menade.

Sophia tog upp det rektangulära paket och öppnade. När de fick se innehållet skrattade de allihop, för vad de än tänkt sig så hade de nog inte tänkt att det skulle vara en FAKTISK nyckel, men det var det. Vad man ska med den till visste de inte, men fin var den!







2 kommentarer:

  1. Hittade precis din blogg och tänker verkligen följa

    SvaraRadera
    Svar
    1. Oh vad roligt! Det har gått lite segt mellan inläggen det sista för skolan kommer i mellan men den är fortfarnde aktiv! :D

      Radera