söndag 18 januari 2015

2.13 En helt ny start.

För att vara på den säkra sidan så åkte det med en taxi till änden av stan, Haruka satt längst fram och höll ställningarna. Chauffören verkade tycka att det var lite konstigt med en grävling i bilen men Xi gav honom lite extra dricks så han sa aldrig något.


De hoppade av i en skogsdunge och passade på att sträcka på benen, de hade en lång resa framför sig.
-Hej jag vill beställa en taxi från Monte Vista. Ja jag vet att det är långt, men vi betalar. Kontant. Okej, då ses vi om ett tag. Xi lade på luren och tog Aurora i sin famn.

-Kommer dem? frågade Decan
-Ja, de skulle skynda sig.



Stjärnorna stod högt på himlen när taxin kom. De gick alla in i bilen och Aurora och Xi somnade ganska snabbt.

Efter en stund somnade Haruka som låg i Decans knä också. Men Decan tittade ut och tog farväl av sin stad. Hon åkte över samma bra som Sophia gjorde när hon anlände till staden, levandes i en ful gammal husvagn.

Hennes syster och hennes familj skulle leva kvar här. Hon tänkte att Danielle utan tvekan skulle bli borgmästare i den här staden. David skulle säkert växa upp till att bli en fantastisk dansare, eller vad han ville göra.

Men hon skulle inte vara en del av det. En tår föll från hennes kind.




De tittade ut över Sunset Valley. Här skulle de slå sig ner. Aurora måste vara säker här, men för säkerhetens skull skulle de göra allt för att skydda henne.



De stod i skuld efter att ha tagit lån för att köpa tomten men med pengarna de hade lyckades de bygga en liten stuga. De hade inget annat än det absolut nödvändigaste och tapeterna släppte nästan från väggarna och golvet flisade sig, men det var ett hem.

Deras lilla hem.



De sov alla i samma rum, Aurora, Haruka, Decan och Xi. Det var ett mysigt och trevligt rum med mörka och jordnära färger. Aurora som spenderade den mesta av sin sovande verkade dock trivas i sin spjälsäng.

Haruka var mest där Aurora var och verkade nästan vaka över henne.


Kök, matsal, hall och vardagsrum, varför göra det svårt? Mycket smidigare att ha allt i ett och samma rum! Eller ja, det får fungera när man inte har råd med mer än det. De hade tur att hittade lite av möblerna begagnat, annars hade de nog aldrig kunnat köpa så mycket!


De har även, om ett ett väldigt spartanskt, badrum.

Men hur ska de överleva? Xi kan inte direkt återgå som sitt jobb som professor då han varken kände för det, hade möjlighet eller vågade. De hade bestämt sig att ha en total nystart så det skulle bli svårare att hitta dem.

Decan hade aldrig jobbat, vart skulle de få pengar ifrån?





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar