lördag 31 januari 2015

2.17 Aurora växer upp till barn!

Aurora har inte sett mycket av världen.
Det mesta hon har sett är baksidan av huset.

Xi har tagit med henne till stan ett par gånger men de unga föräldrarna blir allt mer oroliga över att någon ska upptäcka henne så de lämnar sällen hemmet.

Aurora sitter mest och leker med sin docka eller med Haruka, som sällan lämnar hennes sida.


Det var ruskigt väder ute, nästan storm. Decan hade begett sig till stranden som låg i närheten av deras hus och hon och Xi hade bestämt att Aurora kunde komma till stranden idag. Det skulle inte vara många som vågade sig ut i det här vädret. Haruka höll sig i bakgrunden och höll koll.

Aurora verkade dock inte jätteintresserad av sin omgivning. Hon kurade mest ihop sig hos Xi och sökte flykt från vinden.


Dock ville inte Xi ta den branta baken från huset till stranden så han tog taxibåt, det var ju en liten risk men de hoppades på att det inte skulle vara någon fara. De var en ganska vanlig familj nu, det är ju inte att nyinflyttade inte rör sig mycket bland folk, speciellt inte när man bodde så långt bort som på tomten Seaside.

Aurora hade aldrig åkt båt innan och klappade i händerna och skrattade hela vägen.


När de kom fram kysste Decan Xi och kramade Aurora. Hon var dock tvungen att fortsätta fiska.
De visste att Auroras födelsedag närmade sig och de ville att hon skulle ha ett eget rum. Decan mindes att det var visserligen trevligt att dela rum med sin syster men att det alltid känns bäst att ha ett eget rum.

Xi och Aurora satt i sanden och lekte med sand-snön.


När de kom hem gav de Aurora ett varmt bad och mat, eftersom Haruka höll koll på henne tänkte de att de kunde gå ut en stund och leka i snön!

De byggde en snögubbe och pratade och skrattade precis som förälskade gör. Decan trodde aldrig att hon skulle skaffa en egen familj men här var hon. Och hon trivdes ganska bra.

Hon kände sig instängd ibland men det räddades av att hon fick spendera mycket tid ensam när hon fiskade.


Inomhus lekte Aurora IGEN med sin leksak. Kanske dock inte så konstigt då hon inte hade så jättemycket leksaker, efter bränderna och att allt annat föll sönder så hade de inte gått om pengar. Speciellt inte eftersom Decan inte fick så mycket fisk i denna vintern. Och hennes plantor hade helt stannat av och gått i vintervila.

Men de njöt ändå av vintern. De umgicks mycket och spenderade dagarna med att leka i snön och läsa böcker inomhus.


Man bygger inte bara snögubbar utan kan även ha snöbollskrig. Decan höll på att vinna men Xi räddades av klockan, det var dags att gå in och fira födelsedag!

De hade inte köpt någon tårta utan bara kakor och saft. De hade lagat en extra lyxig makaronlåda med massa gott till och hoppades att Aurora skulle tycka om det hela.


Efter middagen så var det dags! Det var som om Aurora behövde liiiite extra energi för att kunna växa!


Aurora som småbarn! Hon fick en fin present av sina föräldrar, de hade köpt fina kläder till henne. Det var billigare att köpa kläder än att köpa massa andra paket, dessa var dessutom begagnade så istället för att få bara en ny klänning fick hon flera uppsättningar.

Aurora blev överlycklig och tog på sig en av de finaste klänningarna och ville ha den till vardags. Hon älskade den rosa färgen.

Hon hade ärvt sin mammas väldigt lockiga hår, så Decan hjälpte henne sätta upp det i tofsar för att de inte skulle trassla in sig.

Aurora stod länge i spegeln och tittade på sina tofsar och klänning.

-Tack mamma och pappa, allt är så fint! sa Aurora innan hon satte sig och åt massa kakor.


Auroras egenskaper:
God
Älskar naturen
Tungsovare

Auroras favoriter: Fransk musik, Limepaj och Havsblå.


Xi och Aurora spenderade kvällen med att läsa böcker medan Decan smög iväg och fixade det sista, de hade nämligen en ännu finare present till sin dotter förutom kläderna.

Decan ropade på resten av familjen när hon var klar. Aurora kom ut till "vardagsrummet" och såg en trappa som inte varit där innan. Hon förstod vad det innebar och kramade Decan hårt. Decan kramade tillbaka men följde inte med upp. Det var mycket sällskap påe n dag som det var.

Xi följde med Aurora upp och var också överväldigad med vad Decan lyckats med på så liten budget.

Aurora hade inte bara en helt ny säng, matta och skrivbord, utan även en lekkista!
-Ni måste kämpat så mycket med att ha råd med allt det här! sa Aurora och kramade sin pappa hårt. Xi fick tårar i ögonen men torkade av dem på handen. Han ville inte att Aurora skulle tro att han var ledsen. Han var bara glad över att se sin dotter så glad.

Aurora kollade på allt i rummet och lade sig sedan i sängen och somnade snabbt, det hade varit en väldigt bra dag och hon var helt slut över allt som hänt!

Men på den nedre våningen talade Decan och Xi lågt med varandra. Aurora hade kommit till den åldern när hon egentligen ska börja skolan, men ingen av dem var förtjust i tanken.

Hur skulle de lösa det? Hemskolning? Skulle de följa med till skola?


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar