söndag 10 maj 2015

3.2 Ungdomsfest och Bröllop!

Aurora tyckte det var tråkigt att bara vara ensam hemma, första dagen var det skönt men nu var det bara tråkigt.

Hon beslöt sig för att leva upp till sitt löfte till sig själv och börja leva mer. Hon åkte därför till stadens pool och badade lite. Det var konstigt att bada i pool. Vattnet luktade illa och var alldeles klart. Hon saknade havet och insåg att det var längesedan hon var vid havet.

Efter att ha simmat en stund började magen kurra och Aurora åt en burgare som serverades bredvid tomten. Hon tänkte åka hem men hon ville inte komma hem till ett tomt hus. Innan har Haruka alltid hållit ett öga på henne.


När hon skulle gå hemmåt gjorde hon en helomvändning och gick istället hem till Sam.
Det var som tur var Sam som öppnade dörren.

-Hej. Vad kul att se dig här! Oh. jaag. lekte med min bror och syster... därför.. sminket Sam lät förlägen eftersom han inte tänkt på sminkningen när han öppnade dörren
-haha, det klär dig! skämtade Aurora

Det var tyst en stund och Sam log mot Aurora och väntade på att hon skulle fortsätta.
-Jag.. förlåt mina föräldrar har åkt bort och det är så tomt, jag bara tänkte om du... ville hitta på något. Men jag kan gå om jag stör.

Sam kramade Aurora och sa att hon fick stanna så länge hon ville. Till och med sova över.

Hon satte sig i soffan och tittade på när de tre syskonen gjorde charader och framträdde. Det slog henne att Sam och hans bror Leigh var kopior av varandra medan systern endast var lite lik sina bröder.


Kvällen gick snabbt och för första gången på länge så skrattade Aurora, det var skönt att komma bort lite.

Sams pappa var där när de åt middag och Aurora tappade andan hur lika bröderna var sin pappa, förutom.. deras ögon. och vissa andra drag. Men när Jamie kom hem såg hon att de inte var alls lika sin mamma. Bara systern var lik sin mamma. Hon tänkte att hon skulle fråga Sam mer om det sedan men de fick inte en privat stund fören de skulle sova.

Aurora fick låna Leighs säng och somnade så snart hon lagt sig. Det hade varit en lång dag.


Aurora vaknar och inser att hon är ensam i rummet. Ja det verkar som om hon var ensam i hela huset. Hon smyger ner och hör Sam sjunga tyst för sig själv. Hon stannar i trappan och lutar sig mot väggen en stund. Hon lyssnar. Det är någon melodi hon inte hört förut men det hela ger henne fjärilar i magen.

-Aurora? frågar Sam som måste hört hur de knäppt till i trappsteget hon stod på.

Aurora gick in i köket och såg att han höll på att laga frukost.
-Jag hoppas du är hungrig! Jag tänkte att vi skulle käka lite och sedan kan vi plugga lite tillsammans om du vill?

Aurora nickade och satt vid bordet medan Sam stekte pannkakor. De åt tillsammans och skämtade lite smått. Det var trevligt.

Efter tog Aurora från sin skolbok och Sam tog bara fram ett gammalt häfte.
-Har du inga läxor?
-Mja, alltså. Jag går inte i skolan längre.

Aurora tittade på Sam och insåg att han måste fyllt år för han var äldre nu.
-Jag... jag har missat din födelsedag, jag är så ledsen jag..
-Har haft fullt upp med annat. Jag förstår det, jag tänkte att det kanske mest varit jobbigt att komma eftersom det var dagen efter Haruka dog...
-Du har rätt, men jag känner mig så dum som..

Aurora kysste sam istället för att fortsätta prata.


Aurora åkte hem strax efter de ätit frukost och pluggat lite. De fick ändå inte så mycket gjort. När hon kom hem gick hon till Harukas grav och grät. Efteråt kändes det bättre. Det hade gått flera dagar sedan hon dog och hon kände att hjärtat höll på att läkas.

Haruka är bara iväg på ett annat äventyr.

Med känslan av att en sten lättat från hennes bröst tog hon hand om sin mammas trädgård. Hon var inte alls lika duktig som sin mamma men hon gjorde sitt bästa. Hon trivdes att vara utomhus och njuta av värmen. Sommaren var skön men hade börjat gå mot sitt slut.

Snart kom hösten.


På kvällen ringde Aurora Sam och frågade om de skulle ha en liten fest. Sam och och hade med sig sin bror.

De dansade och skojade tills Aurora fick ett sms från sin pappa som sa att de var på väg hem. Aurora avblåste genast festen och började städa undan så att hennes föräldrar inte skulle se att hon haft både Sam och hans bror på besök.


När de kommer hem berättar Aurora att hon gjort sitt bästa med trädgården men att några behövde speciell hjälp så Decan gick ut för att ta hand om dem medan Xi skulle laga lite middag.

-Aurora...
-Ja pappa?
-Har du haft fest?
-Eh.. va? nej.. Jag förstår inte varför..
-Aurora.
-Ja.
-Vilka var här?
-Sam och hans bror.
-Okej. Men det skötte du snyggt ändå! sa Xi med glimten i ögat. Han kunde inte vara sträng även om han velat.


Aurora passade på att lägga upp ett inlägg på sin nyskapade blogg om händelsen. Hon hade bloggat lite det sista men inte sagt något till sina föräldrar då hon inte var säker på hur de skulle reagera. Det gick trögt i början men nu hade det börjat gå frammåt.

Hon tjänade till och med in lite pengar på bloggandet.


Morgonen efter vaknade alla tidigt. Det var söndag och det var inte vilken söndag som helst.
Decan och Xi hade bestämt sig för att hålla ett litet bröllop.

Det var bara Aurora och Sam som skulle bevittna det hela men det var så de ville ha det.
Paret började morgonen med att sköra trädgården som så här i slutet på sommaren höll på att frodas och ge mycket frukt.


Men sedan var det dags. Aurora kunde inte låta bli att gråta när hon hörde sina föräldrar utbyta bröllopslöften och ringar.

Hon ville gifta sig en dag, fast hon ville ha en stor fest! Som i sagorna.


Det började små regna i slutet av ceremonin något som paret skrattade åt men inte brydde sig om. Deras giftermål var för dem själva och regn passade dem perfekt.


Decan skulle precis skära upp bröllopstårtan när regnet började ösa ner på allvar så det fick gå in med tårtan innan den regnade bort.

Väl inne åt de alla så mycket tårta det kunde. Decan var lite tyst, det märktes att hon saknade Haruka.


Sam stannde länge och innan han gick vill Aurora ta en bild till sin blogg, hon ville säga offentligt att de var pojkvän och flickvän.

Hon gömde dock ansiktet lite imot Sams hals, hon ville inte visa hela ansiktet i bloggen på grund av att hon ändå ville hålla sig lite anonym.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar